Een huishoudelijke hulp voor slechts €14,50 p/u
Met ruim 233.000 hulpen altijd wel een hulp bij u in de buurt

WMO voorziening voor huishoudelijke hulp

Heeft u moeite met bijvoorbeeld het schoonmaken van uw huis, het ophangen van de was, het doen van de boodschappen en het zemen van de ramen? Dan kunt u een WMO voorziening voor huishoudelijke hulp aanvragen.

Het aanvragen van een WMO voorziening voor huishoudelijke hulp gaat als volgt:

  1. U neemt contact op met uw gemeente, dit doet u door te bellen, te mailen of langs te gaan bij het WMO-loket van de gemeente.
  2. U geeft uw gegevens door en de WMO-consulenten van de gemeente zoeken voor u uit of u recht heeft op een WMO voorziening voor huishoudelijke hulp. Vaak komt een WMO-consulent bij u thuis langs voor het 'keukentafel-gesprek'. Door dit gesprek kan een WMO-consulent beoordelen of en hoeveel huishoudelijke hulp u nodig hebt.
  3. Binnen enkele weken krijgt u bericht van de gemeente of u in aanmerking komt voor de WMO voorziening.


Komt u in aanmerking voor de WMO voorziening voor huishoudelijke hulp, dan kunt u meestal ook aangeven of u de voorziening wilt ontvangen in de vorm van een persoonsgebonden budget (PGB) of in natura (ZIN). Kiest u voor een PGB dan kunt u de zorg zelf inkopen. U kunt zelf uw zorgverlener kiezen, dit kan een familielid zijn maar ook een zorgverlener van een zorginstantie.

Kiest u voor zorg in natura dan kunt u kiezen uit een lijst met zorgaanbieders waar uw gemeente een contract mee heeft. Op onze website vindt u per gemeente welke zorgaanbieders een contract met de gemeente hebben afgesloten. Voor meer informatie hierover kunt u ook altijd bij uw gemeente terecht.

Wilt u weten wat het telefoonnummer van uw gemeente is, waar u moet zijn voor het aanvragen van een WMO-voorziening, of welke zorgaanbieders een contract hebben met uw gemeente? Gebruik van onze zoekopties aan de linkerkant van de pagina.

Heeft u nog vragen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Gebruik maken van WMO-uitleg.nl? Lees dan ook onze disclaimer.